vineri, 20 martie 2015

Pariziene cu crema de ciocolata


Aluat moale, pufos si umplutura delicioasa de ciocolata. Vor deveni cu siguranta preferatele copiilor ! 



Ingrediente pentru aluat : pentru 12 bucati
-600 g faina
-20 g drojdie proaspata
-200 g unt / margarina moale
-80 g zahar
-2 plicuri zahar vanilat
-1 ou
-300 ml lapte caldut
-1 lingura zeama de lamaie
-o jumatate de lingurita sare

Ingrediente pentru crema de ciocolata :
-80 g unt / margarina moale
-120 g zahar pudra
-1 plic zahar vanilat
-2 linguri rase de cacao de buna calitate

Pentru umplutura se poate folosi si crema de alune Nutella, Fineti, etc sau orice fel de gem de casa (in cazul in care nu vrem sa preparam crema de mai sus).

Ingrediente pentru uns deasupra :
-1 ou
-2 linguri lapte
-o jumatate de lingurita zahar

Preparare :
    Pentru crema de ciocolata, se freaca bine untul / margarina cu zaharul pudra, zaharul vanilat si praful de cacao.
    Pentru aluat, in laptele caldut se dizolva continutul celor doua plicuri de zahar vanilat si drojdia. Se lasa 2-3 minute pana se umfla.
Intr-un vas se cerne faina, se adauga zaharul, sarea, untul / margarina, oul, zeama de lamaie si laptele cu drojdia. Se framanta un aluat moale, dar nelipicios. Daca e nevoie, se mai poate adauga putina faina. Se lasa aluatul in vasul in care s-a framantat, se acopera cu un servet curat de bucatarie si se lasa 1 ora si jumatate la dospit, intr-un loc caldut. 
Se imparte aluatul in 12 parti egale si se formeaza cu mana bilute. Se ia o bucata de aluat, se intinde in forma ovala, se fac mici taieturi pe o parte, iar in partea cealalta se pun circa doua lingurite de crema de ciocolata, se ruleaza dinspre partea cu umplutura spre partea increstata (vezi imaginile de mai sus). La capete se apasa aluatul ca sa nu iasa crema in timpul coacerii.
Se aseaza parizienele intr-o tava tapetata cu hartie de copt siliconata si se mai lasa inca 15 minute la dospit. 
    Pentru uns deasupra, se bate oul si se amesteca cu laptele si zaharul. Cu acest amestec, cu ajutorul unei pensule de patiserie, se ung deasupra parizienele. Mie mi-au incaput 6 pariziene intr-o tava si m-am ocupat de celelalte 6 doar dupa ce am bagat prima tava la cuptor.
    Se coc in cuptorul preincalzit la 190-200 grade pana se rumenesc frumos deasupra. 



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu