Va doresc o primavara plina de
realizari, dragoste si intelegere ! Caldura sufleteasca a celor dragi sa va
insoteasca la fiecare pas !
Ingrediente pentru foi : dimensiunea tavii 20*30 cm
Se fac pe rand 4 foi. Voi scrie ingredientele pentru o foaie.
-2 oua
-60 g zahar
-40 g faina
-1,5 linguri cacao
-1 lingura apa
-1 lingura ulei
-1 varf de cutit praf de copt
Se fac pe rand 4 foi. Voi scrie ingredientele pentru o foaie.
-2 oua
-60 g zahar
-40 g faina
-1,5 linguri cacao
-1 lingura apa
-1 lingura ulei
-1 varf de cutit praf de copt
Ingrediente pentru crema :
-4 galbenusuri
-100 ml lapte
-150 g zahar
-100 g ciocolata amaruie + cu lapte in amestec (de buna calitate)
-250 g mascarpone
-250 ml frisca lichida Meggle, Hulala etc.
-4 galbenusuri
-100 ml lapte
-150 g zahar
-100 g ciocolata amaruie + cu lapte in amestec (de buna calitate)
-250 g mascarpone
-250 ml frisca lichida Meggle, Hulala etc.
Ingrediente pentru decor :
-100 g ciocolata cu lapte (de buna calitate)
-o jumatate lingurita ulei
-30 ml frisca lichida
-flori de martipan, bomboane colorate etc.
-100 g ciocolata cu lapte (de buna calitate)
-o jumatate lingurita ulei
-30 ml frisca lichida
-flori de martipan, bomboane colorate etc.
Preparare :
Pentru blat, se separa ouale. Galbenusurile se freaca cu zaharul (cu mixerul), se adauga uleiul, apa, praful de cacao, faina cernuta impreuna cu praful de copt + cu grija se amesteca cu o lingura de lemn si albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. Aceasta compozitie se toarna in tava tapetata cu hartie de copt siliconata si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade, pana la proba cu scobitoarea (sa nu uscati in exces foile). Dupa ce s-a racit foaia putin, se indeparteaza hartia de copt. Aceasta operatiune o mai repetati inca de 3 ori. Deci, veti obtine 4 foi de tort.
Pentru crema, galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga pe rand laptele si se fierbe pe baie de aburi, pana incepe sa se ingroase. Sa nu va speriati, nu veti obtine o crema consistenta, ci mai mult semilichida. Se ia de pe aburi, se adauga si ciocolata rupta bucatele si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se lasa la racit.
Se bate frisca cu mixerul, se adauga mascarponele si crema racita. Se omogenizeaza bine. Lasam putina crema pentru ornat, iar cu restul umplem foile si doar marginile tortului. Dam tortul la frigider pentru o ora.
Ciocolata cu lapte se topeste pe baie de aburi impreuna cu o jumatate de lingurita de ulei si 30 ml frisca lichida, pana incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si se intinde pe suprafata tortului. Se pune tortul din nou la frigider, pana se usca si glazura. Se orneaza dupa gustul fiecaruia, cu flori de martipan, bombonele colorate etc. Vezi si imaginile de mai jos.
Pentru blat, se separa ouale. Galbenusurile se freaca cu zaharul (cu mixerul), se adauga uleiul, apa, praful de cacao, faina cernuta impreuna cu praful de copt + cu grija se amesteca cu o lingura de lemn si albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. Aceasta compozitie se toarna in tava tapetata cu hartie de copt siliconata si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade, pana la proba cu scobitoarea (sa nu uscati in exces foile). Dupa ce s-a racit foaia putin, se indeparteaza hartia de copt. Aceasta operatiune o mai repetati inca de 3 ori. Deci, veti obtine 4 foi de tort.
Pentru crema, galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga pe rand laptele si se fierbe pe baie de aburi, pana incepe sa se ingroase. Sa nu va speriati, nu veti obtine o crema consistenta, ci mai mult semilichida. Se ia de pe aburi, se adauga si ciocolata rupta bucatele si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se lasa la racit.
Se bate frisca cu mixerul, se adauga mascarponele si crema racita. Se omogenizeaza bine. Lasam putina crema pentru ornat, iar cu restul umplem foile si doar marginile tortului. Dam tortul la frigider pentru o ora.
Ciocolata cu lapte se topeste pe baie de aburi impreuna cu o jumatate de lingurita de ulei si 30 ml frisca lichida, pana incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si se intinde pe suprafata tortului. Se pune tortul din nou la frigider, pana se usca si glazura. Se orneaza dupa gustul fiecaruia, cu flori de martipan, bombonele colorate etc. Vezi si imaginile de mai jos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu