sâmbătă, 14 martie 2015

Prajitura in dungi


Iubitorii de ciocolata, nuca si mac se pot bucura de toate cele trei ingredientele in aceeasi prajitura.




Dimensiunea tavii : 20*25 cm. Eu am folosit o tava de 28*40 cm si am cantarit o data si jumatate ingredientele.
Ingrediente pentru blatul de cacao :
-5 linguri zahar
-1 ou
-100 ml smantana (25 % grasime)
-5 linguri faina
-1 lingurita bicarbonat de sodiu
-un varf de cutit de sare
-3 linguri de cacao
Ingrediente pentru blatul cu nuca :
- folosim aceleasi ingrediente ca la blatul de cacao, dar in loc de cacao punem 5 linguri de nuca macinata (sau 5 linguri de alune nesarate, macinate).
Ingrediente pentru blatul cu mac :
- aceleasi ca mai sus, dar in loc de nuca macinata punem 5 linguri de mac macinat.
Ingrediente pentru crema :
-1 litru de lapte
- 8 linguri gris
- 200 g unt/margarina
-180 g zahar pudra
-2 plicuri zahar vanilat
-1 praf de sare
Preparare :
Pentru blatul de cacao se freaca oul cu zaharul, adaugam smantana, sarea, faina cernuta impreuna cu pudra de cacao si bicarbonatul stins in 3 lingurite de zeama de lamaie. Se omogenizeaza bine si apoi se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pana la proba cu scobitoarea. Sa nu uscam tare foile, ca se vor intari pe urma.
Pentru blatul cu nuca si cel cu mac procedam la fel.
Pentu crema punem laptele la fiert, punem sarea, vaniliile si cand a inceput sa fiarba, adaugam in ploaie grisul, amestecand continuu cu un tel pana cand se ingroasa. Lasam sa se raceasca complet.
Separat se freaca untul cu zaharul pudra si se omogenizeaza cu crema racita (cu mixerul).
Crema se imparte in trei parti : doua parti mai mari si o parte mai mica.
Asamblare : blat de cacao + o parte de crema mai mare + blat cu nuca + cealalta parte de crema + blat cu mac + crema mai putina. Deasupra se presara cu pudra de cacao sau ciocolata razuita.
Pofta buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu