vineri, 20 martie 2015

Tort Vienetta


Un deliciu cu crema de frisca si ganache de ciocolata. L-am pregatit de ziua mamei mele.


Dimensiunea tavii 28 *40 cm.
Ingrediente pentru foi :
-6 oua
-6 linguri faina
-6 linguri zahar pudra
-12 g praf de copt
Ingrediente pentru crema :
-2 plicuri budinca cu gust de frisca
-600 ml lapte
-150 g zahar pudra
-250 g unt / margarina
Pentru ganache-ul de ciocolata :
-200 g ciocolata (din care jumatate ciocolata amaruie, jumatate cu lapte)
-100 ml frisca lichida
Preparare :
Pentru foi, 2 albusuri se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga 2 linguri de zahar pudra, 4 g de praf de copt, 2 galbenusuri si 2 linguri de faina. Tapetam tava cu hartie de copt siliconata, uniformizam compozitia si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade, pana la proba cu scobitoarea (sa nu ardem foaia, cand nu mai e lipicioasa deasupra, e bine) La fel coacem inca doua foi.
Dupa ce s-au racit foile, fiecare se taie pe lung in doua. Astfel obtinem 6 foi mai inguste.
Pentru crema, amestecam budincile cu zaharul pudra si cu un pic de lapte la inceput sa nu ramana cocoloase, adaugam pe urma si restul de lapte si se fierbe pana se ingroasa. Lasam sa se raceasca complet. Separat se freaca cu mixerul untul/margarina si se adauga cate un pic din crema racita, pana la epuizare si se omogenizeaza bine.
Pentru ganache-ul de ciocolata, ciocolata se topeste impreuna cu frisca lichida, amestecand continuu pe foc mic, pana cand se ingroasa putin.
Asamblare : foaie+ crema+intindem cu un cutit ganache de ciocolata peste crema+ alta foaie si tot asa. Exteriorul tortului se imbraca prima data in crema, apoi se toarna ganache-ul de ciocolata ramas. Eu am lasat intentionat sa curga ciocolata si peste marginile tortului. Se poate orna dupa preferinta, dar si fara ornament arata foarte bine.
Pofta buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu