miercuri, 11 martie 2015

Verdens Beste


O delicatesa cum nici n-ati visat : blat moale care s-a copt impreuna cu o bezea presarata cu migdale maruntite, crema delicioasa de vanilie si din nou un strat de migdale caramelizate.




Ingrediente pentru blat : dimensiunea tavii 28*40 cm
-220 g unt / margarina
-220 g zahar pudra
-6 galbenusuri + 1 ou intreg
-7 linguri lapte
-1 plic zahar vanilat
-220 g faina
-1 plic praf de copt
Ingrediente pentru bezea (merengue) :
-6 albusuri
-200 g zahar pudra
+150 g fulgi de migdale (eu n-am gasit fulgi, de aceea am maruntit migdale intregi in robotul de bucatarie)
Ingrediente pentru crema :
-800 ml lapte
-6 linguri zahar
-2 plicuri zahar vanilat
-3 plicuri budinca cu gust de vanilie
-300 ml frisca lichida Meggle, Hulala etc.
Pentru migdalele caramelizate : 
-50 g migdale
- 2 linguri zahar
Preparare :
Pentru blat, galbenusurile se freaca cu zaharul (cu mixerul) pana ce compozitia se deschide la culoare si devine o spuma consistenta, se adauga untul / margarina moale, laptele si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se omogenizeaza bine si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt siliconata. Hartia sa iasa putin din tava, deoarece vine peste si bezeaua si dupa coacere nu se rastoarna din tava, ci se scoate cu grija cu tot cu hartie (cereti ajutorul cuiva la scos). Altfel se zdrobeste bezeaua. 
Pentru bezea (merengue), albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul treptat si se bate in continuare pana devine lucioasa. Aceasta bezea se intinde peste compozitia care se afla deja in tava. Se presara deasupra (bezeaua) cu cele 150 g fulgi de migdale sau migdale intregi maruntite. 
Se coace aceasta compozitie in cuptorul preincalzit la 180 grade, pana la proba cu scobitoarea. Dupa ce s-a scos tava din cuptor, se muta blatul cu tot cu hartie de copt pe o tava pentru prajituri incapatoare. Se lasa la racit.
Pentru crema, continutul plicurilor de budinca se amesteca cu zaharul, vanilia si treptat se pune si laptele, ca sa nu faca cocoloase. Se fierbe la foc potrivit, pana se ingroasa. Se lasa la racit. Se bate frisca intr-un bol incapator si se adauga pe rand si crema racita. Se omogenizeaza bine cu mixerul. Aceasta crema se intinde peste blatul cu bezea. 
Pentru migdalele caramelizate, se pun cele 2 linguri de zahar la caramelizat, cand s-a topit zaharul se adauga migdalele intregi, se amesteca bine si se toarna pe o bucata de hartie de copt siliconata. Se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se marunteste in robot de bucatarie sau se da prin masina de tocat carne. Se presara peste crema. Se pune prajitura la rece.
Pofta buna !


























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu