Ingrediente : pentru 16 bucati
-800 g faina de tip 000
-400 ml lapte caldut
-30 g drojdie proaspata
-200 g zahar
-1 plic zahar vanilat
-6 linguri ulei de masline
-1 ou
-o jumatate lingurita sare
+ 2 linguri cacao de buna calitate
-putina apa calda pentru a dizolva praful de cacao
-800 g faina de tip 000
-400 ml lapte caldut
-30 g drojdie proaspata
-200 g zahar
-1 plic zahar vanilat
-6 linguri ulei de masline
-1 ou
-o jumatate lingurita sare
+ 2 linguri cacao de buna calitate
-putina apa calda pentru a dizolva praful de cacao
Ingrediente pentru umplutura :
-150 g stafide
-250 g rahat
-150 g stafide
-250 g rahat
Ingrediente pentru uns deasupra :
-1 ou
-1 lingurita zahar pudra
-1 lingura lapte
-1 ou
-1 lingurita zahar pudra
-1 lingura lapte
Preparare :
Pentru umplutura, stafidele se inmoaie in apa calduta cat sa le acopere, timp de o ora, pe urma se scurg de apa. Rahatul se taie cubulete mici.
Pentru uns desupra, se bate oul si se amesteca cu zaharul pudra si laptele.
Pentru aluat, in laptele caldut se dizolva zaharul vanilat, drojdia si se lasa cateva minute pana se umfla.
Faina se cerne intr-un vas, se adauga sarea, uleiul de masline, zaharul, oul, laptele cu drojdia si se framanta un aluat moale, dar nelipicios. Daca e nevoie, se mai poate adauga putina faina.
Aluatul framantat se imparte in doua parti egale.
Cele doua linguri de cacao se amesteca cu putina apa calduta (2-3 linguri). Intr-o jumatate de aluat se framanta amestecul cu cacao, pana la omogenizare (se mai poate presara si putina faina daca va fi nevoie). Cele doua bucati de aluat se pun in vase separate si se lasa la dospit o ora si jumatate, intr-un loc caldut.
Fiecare bucata de aluat dospit se imparte in 16 bucati egale si se formeaza bilute. Se pune pe masa de lucru presarata cu putina faina o biluta de aluat cu cacao, deasupra o biluta de aluat alba, se intinde sub forma ovala, se pune pe partea mai lunga stafide / rahat, se ruleaza strans (vezi imaginile).
Se pun cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt siliconata, se acopera tava cu un servet curat de bucatarie si se mai lasa la dospit 30 minute. Pe urma se fac mici crestaturi cu un cutit bine ascutit si se ung cornurile cu amestecul de ou (vezi imaginile).
Se coc in cuptorul preincalzit la 180-190 grade, pana se rumenesc frumos deasupra (se verifica daca sunt rumenite pe unde se vede aluatul deschis la culoare).
Pentru umplutura, stafidele se inmoaie in apa calduta cat sa le acopere, timp de o ora, pe urma se scurg de apa. Rahatul se taie cubulete mici.
Pentru uns desupra, se bate oul si se amesteca cu zaharul pudra si laptele.
Pentru aluat, in laptele caldut se dizolva zaharul vanilat, drojdia si se lasa cateva minute pana se umfla.
Faina se cerne intr-un vas, se adauga sarea, uleiul de masline, zaharul, oul, laptele cu drojdia si se framanta un aluat moale, dar nelipicios. Daca e nevoie, se mai poate adauga putina faina.
Aluatul framantat se imparte in doua parti egale.
Cele doua linguri de cacao se amesteca cu putina apa calduta (2-3 linguri). Intr-o jumatate de aluat se framanta amestecul cu cacao, pana la omogenizare (se mai poate presara si putina faina daca va fi nevoie). Cele doua bucati de aluat se pun in vase separate si se lasa la dospit o ora si jumatate, intr-un loc caldut.
Fiecare bucata de aluat dospit se imparte in 16 bucati egale si se formeaza bilute. Se pune pe masa de lucru presarata cu putina faina o biluta de aluat cu cacao, deasupra o biluta de aluat alba, se intinde sub forma ovala, se pune pe partea mai lunga stafide / rahat, se ruleaza strans (vezi imaginile).
Se pun cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt siliconata, se acopera tava cu un servet curat de bucatarie si se mai lasa la dospit 30 minute. Pe urma se fac mici crestaturi cu un cutit bine ascutit si se ung cornurile cu amestecul de ou (vezi imaginile).
Se coc in cuptorul preincalzit la 180-190 grade, pana se rumenesc frumos deasupra (se verifica daca sunt rumenite pe unde se vede aluatul deschis la culoare).
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu